Salvarea proiectelor în Arahweave

După cum am mai spus, deoarece programul rulează în mod demo nu vom putea salva fișierele. Însă avem posibilitatea de a salva imagini (poze) la ceea ce s-a realizat.

O primă modalitate ne este oferită de program. Este și cea mai utilă, oferind pe lângă o mostră a țesăturii și informații suplimentare (tipul firelor utilizate, culorile firelor, desimea în urzeală/bătătură, numărul de ițe, data creării). Cum putem salva o astfel de mostră: în ArahWeave accesați din meniu File -> Print fabric to printer (sau combinația de taste CTRL+P). Se va deschide următoarea fereastră în care va trebuie să alegeți:

salvarea proiectelor in ArahWeave

1) Printer setul - dați click li se va deschide fereastra următoare:

salvarea proiectelorin ArahWeave

Este recomandat să alegeți formatul PNG, true color și o rezoluție (un nr de pixeli pe inch) x,y optimă. Recomand 300x300 ca fiind foarte bună (atât pentru printare cât și prelucrarea ulterioară în alte programe de editare grafică). Dacă doriți printarea fișierului sau salvarea la cea mai bună calitate, alegeți cea mai mare rezoluție x,y - 720x720.Dezavantjele alegereii acestei densități este durata mare de așteptare pentru salvarea fișierului, dimensiunilor mari ale imaginii rezultate (~40 mega bytes) și manipularea greoaie în alt program.

2) Atenție unde salvați fișierul! Cel mai bine este salvarea pe Desktop pentru a-l regăsi cât mai ușor. 

3) Alege un nume reprezentativ pentru fișier.

Vei fi anunțat când procesul de printare a luat sfârșit.

O altă variantă este folosirea tastei Print Screen de pe tastatură (se găsește de obicei în colțul din dreapta sus). Utilizarea acestei taste înregistrează ceea ce se afla pe ecran la momentul respectiv. Se va deschide o aplicație ce vă va întreba unde și ce nume să alegeți pentru fișier. Deasemenea, dacă doriți să salvați doar un program în lucru, fără restul ecranului, apăsați combinația ALT+PrintScreen. Pentru editarea capturii puteți utiliza aplicația GIMP, care este un editor grafic foarte puternic (rivalul lui Adobe Photoshop, cu diferența că este gratuit).

Mulțumim doamnei Irinia Arnăutu pentru sugestii.